5 belangrijke tips voor ceremoniemeesters

Ben je als ceremoniemeester gevraagd bij de bruiloft van jouw broer, zus, vriend of vriend? Gefeliciteerd, dat is een hele eer! Dat betekent dat het bruidspaar jou in vertrouwen neemt met een heel belangrijk gedeelte van de bruiloft. Maar er komt een hoop bij kijken; misschien vind je het overweldigend als je voor het eerst ceremoniemeester bent of zelf niet getrouwd bent. Want dan heb je waarschijnlijk nooit een bruiloft van dichtbij hebt mee gemaakt. Maar vrees niet, met deze vijf handige tips ben jij de beste ceremoniemeester die de bruid en bruidegom hadden kunnen wensen.

Tip 1

Delegeer; je hoeft echt niet alles zelf te doen! Bespreek samen met het bruidspaar wat zij willen dat je doet; en maak daar vervolgens een actielijst van. Er zijn vast vriendinnen die je willen helpen met deze lijst, zoals het verzinnen van het cadeau voor de daggasten.

Tip 2

Bespreek met het bruidspaar wat jullie van elkaar verwachten. Sommige bruidsparen willen alles zelf regelen; dan ben je alleen ‘aanspreekpunt’ op de dag zelf. Andere bruidsparen besteden het maar al te graag aan de ceremoniemeester uit; dan heb je heel wat meer werk. Dit hoeft niet erg te zijn, als je het maar van elkaar weet.

Tip 3

Zorg dat je bij alle locaties van de bruiloft bent geweest en laat je niet verrassen. Ook handig om te weten; waar kun je parkeren, is het betaald parkeren, zijn er die dag werkzaamheden. Stel het blijkt betaald parkeren te zijn en niemand heeft kleingeld bij zich. Dit soort grapjes kunnen je namelijk veel stress bezorgen.

Tip 4

Zorg dat je alles op tijd klaar hebt liggen. Denk hierbij aan de adressen, planningen en telefoonnummers. Ook afspraken met derde partijen zijn handig om bij de hand te hebben; je weet maar nooit.

Tip 5

 

 

Geniet! Als ceremoniemeester maak je de bruiloft anders mee dan de overige gasten van de bruiloft, maar vergeet vooral niet te genieten!